Cub Cadet                   
   
      
Unbenanntes Dokument

Hoe kiest u de juiste zitmaaier of MINIRIDER!

Type landschap

Kies een product met bredere wielen en een krachtige motor voor een heuvelachtig of hellend terrein. Het zwevende maaidek is uitstekend geschikt voor grotere en oneffen gazons omdat het zich gemakkelijk kan aanpassen aan de bodem.

Gazonoppervlakte

De grootte van het gazon is een van de sleutel­factoren voor het kiezen van het juiste product. Om de juiste werkbreedte te bepalen, gebruik de tabel hieronder of gebruik het symbool dat u kunt vinden onder elke MINIRIDER en zitmaaier.

Opvangen

Om een professionele, perfecte snede te bereiken, kan het maaisel worden opgevangen en apart worden gecomposteerd. Op alle modellen met achterwielaandrij ving kan de grasopvang­zak comfortabel vanaf de bestuurdersstoel worden geleegd.

Uitwerpen

Het maaisel kan afgevoerd worden met behulp van een defl ec­tor. Dit systeem wordt vooral aanbevolen als het gras mag blij ­ven liggen.

Mulchen

Mulchen heeft het voordeel dat de grond bemest wordt met het maaisel. Het maaisel met zijn voedingsstoffen kan worden gebruikt als natuurlijke meststof. Mulchen is aan te bevelen in de droge zomermaanden om te voorkomen dat het gazon uitdroogt. Bijna alle modellen kunnen worden uitgerust met een extra mulchkit.

   

 

Met een paar eenvoudige stappen kunt u de zitmaaier aanpassen aan het seizoen en de werkomstandigheden. Om u te laten kiezen volgens uw behoeften, hebben veel van onze zitmaaiers twee of alle drie de functies of kunnen ze worden omgezet met de juiste toebehoren. U kunt deze machines herkennen aan onze 2­in­1, 3­in­1 en 3­in­1 OPTIE logo's.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Uitwerpen
2. Opvangen

1. Uitwerpen
2. Opvangen
3. Mulcheng

Uit te breiden van 2­in­1
functie naar 3­in­1 functie
met passende toebehoren.

Transmissions

Transmatic transmissie

Schakelen tijdens het rijden. Met de Transmatic transmissie is continu schakelen mogelijk. Kies uw basis snelheid door de versnellingspook te bewegen en begin te maaien. Door licht te drukken op het rempedaal, kunt u uw snelheid vertragen en weer versnellen zonder van versnelling te veranderen, simpelweg door het loslaten van het rempedaal. Vervolgens hervat de zitmaaier automatisch uw vooraf ingestelde snelheid.

 

Hydrostaat transmissie

De hydrostatische transmissie zorgt voor soepel en nauwkeurig manoeu­vreren. Op onze zitmaaiers met achteruitworp, kunt u de snelheid bepalen net als de traploze voor­ en achteruit versnelling door het voetpedaal. Zo houdt u beide handen aan het stuur en is het niet nodig om te schakelen. Op onze zitmaaiers met zijuitworp, kan de aandrijving zeer comfortabel worden bediend door een handmatige hendel en een koppeling /rempedaal aan de linkerkant.

Clever in every detail

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ergonomisch geplaatste controle­-
elementen.

 

 

Gazon besparende profiel
op de wielen.

 

 

Maaidek met dekwielen zorgen
voor een gelijkmatige snede.

 

Alle zitmaaiers met dachteruit-
worp hebben een grasopvangzak
die eenvoudig vanaf de bestuur­-
dersstoel te legen is.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleine draaicirkel van 46 cm voor uitstekendewendbaarheid

 Zitmaaiers met achter­uitworp en 2 messen systeem hebben contra­roterende messen die het maaisel effectief transpor­teren door het midden naar de grasopvangzak.

 

Naar voren scharnierende en verwijderbare kap voor eenvoudig toegang tot de motor.

 

Doorstapframe voor eenvoudig op­ en af stappen.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draaibare vooras voor een gelijk-
matige en professionele snede zelfs
over hobbelig terrein.


Waterreinigingsnippel voor een-
voudig schoonmaken van het dek.
(OPTIMA modellen)